84 jaar en nog elke dinsdag van de partij

Al jaren komt een vaste groep tennissers op dinsdagochtend bij TC Op Dreef tossen. Velen doen al heel lang mee en sommige van deze fitte ouderen zijn zachtjesaan al behoorlijk oud geworden.

Eén van deze vaste gasten is Henk van Lierop. Henk is met 84 jaar één van de oudste actieve leden. Zijn vrouw Mia -82 jaar oud- is ook al jaren aanwezig om hem aan te moedigen. Nu ze wat minder mobiel is begeleidt Henk haar naar de kantine. Vandaar kan zij hem heel goed volgen.

Henk is ondanks zijn leeftijd nog behoorlijk snel en geeft graag effectballetjes, die natuurlijk ook soms in het net belanden. Zijn gehoor is flink achteruit gegaan en we moeten dan af en toe goed roepen om bijvoorbeeld door te geven dat hij moet wisselen. Behalve op de dinsdagochtend tennist Henk ook op woensdagochtend. Dus Henk is echt een actief lid van TC Op Dreef.

Na de toss van 9.00 uur tot 10.30 uur, wordt er gezamenlijk koffie of thee gedronken. Er wordt dan van alles besproken, het dorpsgebeuren, de politiek, de kwaaltjes etc. Daarna wordt er opgeruimd. Niet alleen de dames, ook de heren wassen af. Ook Henk.

Het is jammer dat door blessures mensen afvallen, gelukkig komen sommigen van hen nog af en toe op de koffie. Dit wordt door allen erg op prijs gesteld.

We hopen met z’n allen nog lang te kunnen tennissen en zo fit te blijven.