Jeugdactiviteiten

Competitie
Jeugdleden kunnen in diverse vormen deelnemen aan het spelen van competitie, zowel op regionaal-, district-, als op landelijk niveau. Daarnaast wordt er onderscheid gemaakt in leeftijd en speelsterkte. Bekijk welke vormen van tennis worden gebruikt.

Klein Deurne
‘Klein Deurne’ is een toernooi dat jaarlijks door een aantal clubs in gemeente Deurne wordt georganiseerd. Er kan worden ingeschreven in verschillende leeftijdcategorieën. Het toernooi duurt meestal 3 dagen (vrijdag/zaterdag/zondag), en er worden wedstrijden gespeeld bij alle clubs die deelnemen (buiten schooltijden). Alle finalewedstrijden worden op zondag bij één club gespeeld.

Clubkampioenschappen
Wie wordt de nieuwe clubkampioen? Ieder jaar weer een spannende vraag. De indeling bij de clubkampioenschappen wordt gemaakt op basis van leeftijd. Er kan worden ingeschreven voor de categorieën mini (t/m 9 jaar), driekwart (t/m 11 jaar) of groot veld (t/m 14 en t/m 17 jaar). Meedoen in een hogere categorie is altijd toegestaan. Zowel enkelspel als (gemengd) dubbelspel is mogelijk. Jeugdleden vanaf 14 jaar met minimaal niveau 7 mogen meedoen met de clubkampioenschappen voor senioren, maar dan moeten ze wel samen spelen met een senior lid.

Uitwisseling Liessel
De tennisclub in Liessel organiseert een jeugdkamp en daarbij wordt onze jeugd ook uitgenodigd voor een toernooi. Bij De Fette Lijsselse Davis Cup Junior worden alle deelnemende jeugdleden gemixt en spelen zij als landen tegen elkaar. Welk land zal uiteindelijk winnen?

Rood-Oranje toernooi
Bij onze tennisclub wordt jaarlijks een Rood-Oranje toernooi georganiseerd. Dit is in de vorm van mini- en driekwarttennis en het is hartstikke leuk voor de kinderen en daarbij ook nog erg goed voor de tennisontwikkeling. De KNLTB vindt het daarom erg belangrijk dat er op veel plaatsen Rood-Oranje toernooien worden georganiseerd, waar jonge kinderen van verschillende verenigingen met en tegen elkaar kunnen tennissen.

Bij de Rood-Oranje toernooien dient gespeeld te worden met aangepaste ballen. Door het gebruik van de juiste bal, heeft een kind meer tijd en controle. Het spelplezier neemt enorm toe!

Aanmelden voor activiteiten
Alle activiteiten staan vermeld in de agenda op deze website. Daarnaast wordt iedereen via mail op de hoogte gehouden van aankomende activiteiten en regelmatig worden tijdens de trainingen informatiebriefjes uitgedeeld. Houd ook het prikbord in de kantine goed in de gaten! Mocht je toch nog vragen hebben dan kun je natuurlijk altijd contact opnemen met een van de jeugdcommissieleden.