Banen reserveren (KNLTB Club App)

TC Op Dreef gebruikt de KNLTB ClubApp voor het reserveren van de banen. Je kunt deze app downloaden via de App Store (Apple) of Play Store (Android). De complete handleiding van deze KNLTB ClubApp kun je hier vinden.

Wat moet je doen om banen te reserveren:  

 • Bij het eerste gebruik van de app: zoek “TC Op Dreef” en log in.
 • Inloggen: Nadat je jouw vereniging hebt geselecteerd, krijg je het inlogscherm. Hier kun je inloggen met je bondsnummer of je clublidnummer. Je bondsnummer staat op het pasje van de club of kun je opvragen bij de ledenadministratie. Je wachtwoord kun je zelf installeren door op ‘reset mijn wachtwoord’ te klikken, dan wordt er een mail verstuurd naar jouw geregistreerde e-mailadres. Komt er geen mail binnen? Vraag aan de ledenadministratie of ze het juiste e-mailadres hebben en bekijk je spam-inbox.
 • Baan reserveren: Vanuit de ClubApp kan je 24 uur vantevoren een baan reserveren. Allereerst zie je een overzicht van alle banen en al gemaakte reserveringen. Als er een rondje staat met een streep, betekent dit dat de baan niet gereserveerd kan worden. Het plusje betekent dat je voor die tijd/baan een reservering kan maken. Zodra je hier op klikt, kom je in de volgende pagina waar je alle informatie kan invullen. Door op ‘speler toevoegen’ te klikken, kun je in de ledenlijst zoeken naar een speler of kun je kiezen uit één van jouw tennismaatjes. Door op een gemaakte reservering te klikken in het overzicht, zie je meer informatie over de reservering.  Voor 2 spelers kun je 30 minuten reserveren; voor 4 spelers een vol uur.
Een paar voorbeeldschermen van de KNLTB ClubApp

TIPS:

 • Klik onderin het scherm op de drie puntjes (… Meer). Je kunt dan:
  • Rechtsboven je profielgegevens aanpassen door op de drie schuifjes te klikken. Hier kun je je pasfoto uploaden en je mobiele nummer en emailadres opgeven. Dit is handig zodat andere leden je kunnen bereiken om te gaan tennissen en je ontvangt dan ook berichten over je reserveringen.
  • Onder App instellingen kun je de pushnotificaties aanzetten. Hierdoor krijg je o.a. de bevestiging van je baanreservering en kun je pushberichten van onze club ontvangen. Handig is om hier ook de agenda synchronisatie aan te zetten zodat je baanreservering meteen wordt toegevoegd aan je agenda!

Als de evaluatieperiode slaagt kunnen we ook de volgende functionaliteiten van de app gebruiken:

 • Clubnieuws; belangrijke nieuwsberichten zijn zichtbaar in de app;
 • Competitie en toernooi uitslagen;
 • Clubagenda en evenementen;
 • Dienstenplanner