KNLTB app (digitaal afhangen)

Vanaf 19 oktober 2020 zijn we begonnen met digitaal afhangen. We stellen het fysiek afhangen op het bord nog steeds verplicht om overzicht te creëren. Als je niet digitaal hebt gereserveerd maar je pasje wel fysiek op het bord hebt gehangen heb je geen recht op de baan. De digitale reservering is leidend.  

Met de komst van de KNLTB ClubApp denken wij als vereniging beter in staat te zijn om alle leden snel te bereiken met belangrijke clubinformatie. We kunnen leden verbinden met elkaar en maken het samen tennissen eenvoudiger. De complete handleiding van de app kun je hier vinden. Wij gaan in eerste instantie gebruik maken van de volgende functionaliteiten in de app:

 • Persoonlijk profiel;
 • Tennismaatje zoeken: met tennismaatjes kunnen leden binnen onze vereniging elkaar vinden en uitnodigen om te tennissen;
 • TIP: maak je telefoonnummer en/of je e-mailadres zichtbaar voor alle leden van TC Op Dreef bij de privacy instellingen zodat zij je ook daadwerkelijk uit kunnen nodigen om een keer te gaan tennissen;
 • Afhangen: leden kunnen via de app een baan reserveren.  

Als de evaluatieperiode slaagt kunnen we ook kijken of we de volgende functionaliteiten van de app kunnen gaan gebruiken:

 • Clubnieuws; belangrijke nieuwsberichten zijn zichtbaar in de app;
 • Competitie en toernooi uitslagen (zodra er weer competitief getennist mag worden);
 • Clubagenda en evenementen;
 • Dienstenplanner 

Wat moet je doen om banen te reserveren:  

 • Download de app (als je die nog niet hebt): Dit kun je doen in de App Store of via Google Play via https://www.knltb.club/clubapp/ .
 • Zoek TC Op Dreef: Zodra je de app hebt gedownload, zoek je jouw club op via de zoekfunctie en kun je inloggen.
 • Inloggen: Nadat je jouw vereniging hebt geselecteerd, krijg je het inlogscherm. Hier kan je inloggen met je bondsnummer of je clublidnummer. Je bondsnummer staat op het pasje van de club of kun je opvragen bij de ledenadministratie. Je wachtwoord kun je zelf installeren door op ‘reset mijn wachtwoord’ te klikken, dan wordt er een mail verstuurd naar jouw geregistreerde e-mailadres. Komt er geen mail binnen? Vraag aan de ledenadministratie of ze het juiste e-mailadres hebben en bekijk je spam-inbox.
 • Baan reserveren: Vanuit de ClubApp kan je 24 uur vantevoren een baan reserveren. Allereerst zie je een overzicht van alle banen en al gemaakte reserveringen. Als er een rondje staat met een streep, betekent dit dat de baan niet gereserveerd kan worden. Het plusje betekent dat je voor die tijd/baan een reservering kan maken. Zodra je hier op klikt, kom je in de volgende pagina waar je alle informatie kan invullen. Door op ‘speler toevoegen’ te klikken, kun je in de ledenlijst zoeken naar een speler of kun je kiezen uit één van jouw tennismaatjes. Door op een gemaakte reservering te klikken in het overzicht, zie je meer informatie over de reservering.  Voor 2 spelers kun je 30 minuten reserveren; voor 4 spelers een vol uur.
Een paar voorbeeldschermen van de KNLTB ClubApp